BLOG

Pogány Madonna

fohászkodhatnánk Hozzád is éppenséggel. Most a 8-as Kuát vesszük górcső alá.

8. EGYSÉG

"jELENTÉS: EGYSÉG, EGYÜTTMŰKÖDÉS, JÓSZERENCSE. Ha továbbra is a Bölcshöz folyamodunk értékes és tartós jelzéseket kapunk! AZ EGYSÉG ÚTJA NEM TÉVÚT! A késlekedők rosszul járnak.

Ezúttal az egyesülés, a SZÖVETSÉG, és a béke keresése a Bölcs útja. Keresni kell, hogy kivel és milyen ügy érdekében egyesülünk, ám a kellő idő elmulasztása behozhatatlan hátrányokhoz vezethet! Ha MAGAD VAGY A SZÖVETSÉG MAGJA, úgy helyzetedre vonatkozó tanácsért kérdezd a Könyv Bölcsét! (Azaz Istent, Magát!) Más esetben légy engedelmes, hogy békesség legyen!

A vonalak magyarázata egyenként, sorrend szerint, lentről felfele:

1) Szélcsendet hozó bizalom: A felszínes barátságosság kevés, a bölcs szívét komoly együttérzés és bizalom tölti be, - és akkor ügye szerencsét hoz. (de, mint tudjuk a szerencséért is meg kell dolgozni!)
2) Támasz magadban: a bölcs midőn szövetségre lép, nem a másiktól várhatót mérlegeli, hanem saját magát figyeli: mikor és miben kész alkalmazkodni! Mellőzi (hanyagolja, elhagyja) a sietséget, de egyedül semmiképp nem indul, mert ezer a veszély.
3)Baljós társulás: A baj (jelen) nyilvánvaló. Rossz társakkal indultunk útnak, vagy lehet, hogy kártékony belső erőnket engedtük érvényesülni! Igazságosság hiánya, útvesztés és romlás vár ránk gyengeségünkért. (ez is megvolt)
4)Bizalom a másikban: a bölcs támasza a társa, a szeretete, és a Bölcs is. (Isten) Egyenesség, állhatatosság és igazságosság kövezik a Jó Utat.
5)"Kiteljesedő szövetség": A bölcs szövetséges embereire támaszkodva többoldalú szorításban (szorongattatásban) is sikerrel mérkőzik, bár bizonyos remélt előnytől (sajnos) elesik. Vesztesége az együttműködésben elkövetett hibával arányos. (De) Az Igazságosság és az Egyenesség Jóra visz., az önösség (önzőség) hiba lenne.
6) Vak vezet világtalant: A fej nélküli együttes (az az oldal, amelyik még nem tudott egy igazi vezetőt magának kihozni) aligha :-( végzi jól. A gyenge túlvállalta magát, erővel próbálta a bölcsességet pótolni, látszatmagyarázatokkal a szervezést helyettesíteni. Ez így nem mehet, nem is megy." 

Remélem érthető volt. Akinek esetleg nem, privátban kérdezhet, válaszolok.  Garantált a titoktartás. Tevékenységem célja ugyanis nem a leleplezés, hanem ellenkezőleg, a magánszféra megtartása!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll Up