Rég volt szó a fengshuiról. 
Ajtó, ablak és tükör. Az ajtó az ember száját és fogait képviseli. Ha rozoga, régi és kilazult a bejárati ajtód, problémák lesznek az ajkaiddal, fogaiddal. Ugyanúgy tönkremennek a fogaid és kilazulnak. Egy lakás egyik legfontosabb pontja az ajtó.
Ablak: ha nem tisztítod rendszeresen, egy idő után romlani kezd a látásod. Innen ered a "vakablak" szó. Ha szeretsz függönyt használni, akkor azt jelenti, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott személyiség vagy, nem túlságosan nyitott, de nem is teljesen zárkózott, az energiákat hagyod áramolni ki és be, de a többletet megszűröd. Aki nem szereti pl. a konyhaablakán a függönyt, nyitott személyiség, de rengeteg energiát veszít, gyengülnek az energiái, mindig fáradtságérzete van.
Tükör: a bejárat elé kihelyezett lelkiismeret tükör valóban hatásos. Régi magyar parasztházaknál most is látható ilyen a kapualjban. Arra hivatott, hogy a belépő szembenézhessen a saját lelkiismeretével. Ha rosszak a szándékai, vagy nem kedveli a házigazdát, nehezen tud belépni, vagy egyáltalán nem. Két esetben, nem!, három esetben tapasztaltam hatását, két alkalommal, amikor potenciális lakásvásárló érkezett hozzánk. Szó szerint úgy kellett noszogatni, hogy akkor már merészkedjen beljebb, ha meg szeretné tekinteni a lakást. A harmadik, szomorú eset pedig, két addig hozzám közelálló személy, (én legalábbis úgy gondoltam) mindig, ahányszor vendégségbe érkeztek hozzánk, úgy kellett berángatni az ajtón, hogy: mi lesz már? meddig ácsorogtok még kint, az ajtóban? Aztán egyszer csak viselkedésükkel elárulták magukat, aminek egy összeröffenés, majd teljes szétválás és távolságtartás lett a vége. (nem rendőri, csak amolyan szóbeli megegyezés alapú, egymás között). A mosolyszünet azóta is tart. Tehát komolyan lehet venni a fengshuit.