FENGSHUI DESIGN
 

A letiltás

No Comments
nem ott kezdődik, hogy letiltasz valakit mondjuk a face-n. Hajlamosak vagyunk abba a tévedésbe esni, hogy csak akkor érvényes valamilyen döntésünk, ha valamilyen külső cselekménnyel megtámogatjuk. Az igazi letiltás bennünk van. A szívszűrőnk már nem engedi át azt az információforrást, ami nem rezonál vele. Vagy az ártalmas, ismétlődő hangokat érzékeli, előbb a hangokat szűri ki, még tartja a forrásával a kapcsolatot, de mikor már túl sok negatív, ártalmas hangot kell kiszűrni, a szív eljut oda, hogy eltávolodik a forrástól is. Végleg megszakítja a kapcsolódást. Több a kár, mint a haszon okán. Nem éri meg. Ugyanígy van a többi látványos dologgal is, például nem attól magyar valaki, ha Magyarországon él, és állampolgár. Nem attól egyenjogú valaki, ha szavazati joga van és elmehet szavazni, dönteni közös dolgainkról. Nem egy facebookon, egy személyin, vagy egy oklevelen múlik . Vagyis hiába ez van belénk nevelve, hogy csakis a látszat számít, mégsem a látszat számít, hanem ami mögötte van. Csak az számít. És az sem igaz, hogy minden fejben dől el, valójában, minden a szívben dől el. Az sem igaz, hogy minden vitán, harcon, háborún vagy versenyen dől el. Mindenről mindig az Univerzum energiái döntenek. Mi emberek, csak abban az illúzióban ringatjuk magunkat, hogy beleszólásunk volt bármibe is. Álmodozni szabad, de nem érdemes, az az élet megrontója. A valósággal mindig farkasszemet kell nézni. A lélek csak így tud helyes döntéseket hozni. Mi a helyes döntés vagy választás mindig, amikor éles fordulóponthoz érünk az életben? Egyszerű: ne az eszedre hallgass, hanem a szívedre. Tedd azt, ami neked jó. Ne kérdezz senki mást, csak magad, neked mi lenne a jó? És tedd azt, gondolkodás nélkül!
Categories: BLOG

Kezdés az alapoknál

No Comments
A térrendezési tudomány szerint az ideális otthon alaprajza pontosan illeszkedik a báguá-térképhez, amely négyzet alakú, azaz minden egyes rész jelen van - így például a gazdagsággal és sikerrel, a szerelemmel vagy az egészséggel kapcsolatos terület -, és azok az anyagok és színek jellemzik a berendezését, melyek megfelelnek a területen domináns elemnek.
Az ideális otthonban a chi, (életenergia) is megfelelően képes áramolni: nem veszik el sötét sarkokban vagy túlzsúfolt szobákban, és nem is gyorsul fel annyira, hogy zavaró legyen. A tökéletes otthon megteremtése azonban szinte lehetetlen - már csak azért is, mert keveseknek adatik meg, hogy olyan épületben lakjanak, melynek alakja tökéletes négyzet. A hiányzó részek - például L-alak esetén - az életedben is hiányt teremthetnek, ahogy a kiszögellések és beugrók is jelentős mértékben befolyásolhatják az életedet. Ha teljes kiküszöbölésükre nincs is lehetőség, tompíthatod őket a különböző trükkökkel.

Online Bibliából kis részlet, idézet, 
Jelenések 21/6-18.:
ˇ6  És azt mondta nekem: Megtörtént! Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.
7
  Aki győz, örökölni fogja mindezt, és annak Istene leszek, és az fiam lesz nekem.
8
  A gyáváknak és hitetleneknek, az utálatosoknak és gyilkosoknak, a paráznáknak és varázslóknak, a bálványimádóknak és minden hazugnak osztályrésze a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz; ez a második halál.
9
  És hozzám jött a hét angyal közül egy, akinél a hét utolsó csapással telt hét pohár volt, és így szólt hozzám: Jöjj, megmutatom neked a menyasszonyt, a Bárány feleségét.
10
  Elvitt engem lélekben egy nagy és magas hegyre, és megmutatta nekem a szent várost, Jeruzsálemet, amely a mennyből, Istentől szállt alá.
11
  Benne volt az Isten dicsősége, és fénye hasonló volt a legdrágább kőhöz, a kristálytiszta jáspiskőhöz.
12
  Nagy és magas kőfala volt, tizenkét kapuja, mellettük tizenkét angyal, és a kapukra fel volt írva Izráel fiai tizenkét törzsének neve:
13
  keletről három kapu, északról három kapu, délről három kapu, nyugatról három kapu.
14
  A város kőfalának tizenkét alapköve volt, és rajtuk a Bárány tizenkét apostolának tizenkét neve.
15
  Aki velem beszélt, annál volt egy arany mérővessző, hogy megmérje a várost és annak kapuit és kőfalát.
16
  A város négyszögben fekszik, és a hossza annyi, mint a szélessége. És megmérte a várost mérővesszővel: tizenkétezer futam volt, hosszúsága, szélessége és magassága egyenlő.
17
  Megmérte annak kőfalát is: száznegyvennégy könyök, ember mértékével, amely az angyalé is.
18
  A kőfal építőanyaga jáspis volt, a város pedig színarany, tiszta üveghez hasonló.'
Categories: BLOG

Hálószoba és ágynemű

No Comments
A nyugati kultúrában, és Európában is megfigyelhető, hogy szeretik, ha FEHÉR az ágynemű. Abból indulhatnak ki, hogy a fehér a tisztaság színe (a fehér egyébként nem szín, ahogy a fekete sem!), és ezzel jobban bizonyítható a tisztaság, hogy őrzik a tisztaságot. Tisztaságot úgy is lehet őrizni, ha nem bizonygatjuk folyton és nem csak a látszatra adunk, meg nem csak a látszat alapján hozzuk meg döntéseinket. A tisztaságot ugyanis kevés fehér színnel demonstrálni. A fehér még nem biztos, hogy tiszta is! Csak annak látszik! Nem elégedhetünk meg a látszattal. A felszín az mindig megtévesztő. Ne dőljünk be soha elsőre a látszatnak, vagy bele a kardunkba :-). Ha valamit, vagy valakit igazán meg szeretnénk ismerni, arra időt kell szánni és búvárként lemenni a mélybe, a lelke mélyére. A lényeg, amivel szerettem volna foglalkozni ebben a rövidke bejegyzésemben, az az, hogy a fehér a keleti kultúrában nem a tisztaság jele, hanem inkább a halál, a gyász jele. Ha csak nem szeretnénk túl hamar a túlvilágra kerülni, mert lenne még dolgunk ideát is, akkor ajánlatos inkább éltető, meleg színeket használni ágyneműnek, lepedőnek. (mert a szemfedő is általában, főleg régen is inkább fehér volt). Ágyneműnek használjunk életerős, serkentő színeket. Ha inkább pihenésre kell az ágynemű, akkor pasztell, halvány árnyalatú szín az alkalmas. Ha szerelmi életünket szeretnénk egy kicsit feldobni, felélénkíteni, akkor lehet nyugodtan a lila és a vörös bármely árnyalatát bevetni. A Zöld jó hatással van az egészségre, világoskék megnyugtat, jobban alszol tőle, a sárga feltölt energiával. Így tovább és így tovább. Minden csak hozzáállás kérdése. Döntés kérdése, hogy ki minek enged teret és milyen játékszabályokat tart be. Szabályok léteznek és valamelyiket be kell tartani, választani kell.
Ez az, amiről írtam, fehér ágynemű
Categories: BLOG

Felfedezés

No Comments
Mivel nem nagyon figyelem a híreket és talán jó is így, ma véletlenként bukkantam egy cikkre, mely szerint már a második nőt ölték meg, de legalább 35 halottja van az iráni tüntetéseknek. Ha jól vettem ki a szövegből, akkor a nők egyenjogúságáért folyik a harc. Vallási alapon vannak elnyomva a nők. Ezért cseng már második napja a fülemben a "NO WOMAN, NO CRY' című dal szövege. A nők nagy bajban vannak még mindig Iránban. Sajnos, hogy nekik ezt kell most megélniük. Hála Istennek, itt Európában a nők nincsenek elnyomva és egyenlő jogaik vannak a férfiakkal. A vallás ezért ennyire ártalmas. Miatta halt meg a legtöbb ember a világon. Mekkora kár és veszteség az emberiségnek. Miért akarják egyesek a saját hitüket másokra ráerőltetni? Talán a hatalom miatt, hogy hatalmukban tarthassák a többi embert. Más magyarázat erre nincs.
Régebb volt is egy álmom, remélem nem fog valóra válni: egyre inkább terjeszkedett az iszlám Európában is, jöttek a hírek, hogy előbb a nyugati országokat foglalták el. Konzultációként rákérdeztek a leigázott olaszoknál, franciáknál, németeknél, és még sorolhatnám, hogy mi a hitvallásod. Mindenki hűségesen zsidó-kereszténynek vallotta magát. Azonnal, ott helyben lelőtték őket. Elfoglalták Magyarországot is és én következtem a számonkérésben, hogy mi a vallásom. Úgyis mindegy már, gondoltam, ha le akar lőni, mindegy mit mondok. Mondtam buddhista, mivel feng shui-val foglalkozom és az áll a legközelebb hozzám. Rám nézett, gondolkozott, hogy hülye vagyok, vagy gyáva. Mindenesetre arra jutott, hogy megkegyelmez, nem öl meg. Azt mondta, szabad vagyok. Egyenrangú vagyok velük, látják, hogy nem félek, rám nem vonatkoznak a törvényeik, hogy csadorban, meg bekötött fejjel kellene járnom-kelnem. Furcsa érzés volt, hogy velem kivételeztek, nem is tudtam hirtelen, mivel szolgáltam rá. Ez már nem is elgondolkodtató, hanem egyenesen lélekemelő érzés. Megnyugtató, jó érzés. 
Nem is akartam soha mások fölé helyezni magam, semmilyen alapon, nem is akartam soha semmit elérni, mindig csak egyet szerettem volna: békében, nyugalomban élni, ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI alapon. Mivel szemmel láthatóan nem jelentek semmilyen veszélyt rájuk nézve, hagytak életben, szabadon. Aki nem jelent fenyegetést az erősebbre nézve, nem bántják, nincs miért bántsák és nem is fogják bántani. Ez a tanulság ebből. Ok nélkül senkit nem érhet bántódás. Ne adjunk okot senkinek!
Categories: BLOG

Nincs nő, nincs sírás

No Comments
Egyfolytában ez a szöveg, dallam cseng a fülemben, nem tudom miért? No women, no cry", Bob Marley-től. (Vízöntő-Kakas jegyü volt). 

"Szó se róla, felületes hallgató valóban könnyen hiheti azt, hogy a No Woman, No Cry azt jelentheti, hogy nincs nő, nincs sírás. A valóság azonban az, hogy Bob Marley híres dala egyáltalán nem erről, sőt majdnem a teljes ellenkezőjéről szól. Ahogy Aston „Family Man” Barrett, Bob Marley zenekarának, a Wailersnek a basszusgitárosa az NME-nek is elárulta 2012-ben,

  a No Woman, No Cry az önálló nők balladája, akik nem függnek semmilyen férfitól, és olyan erősek, mint egy oroszlán." - Telex

Szerintem sem volt ennyire egyszerű Bob Marley, meg felszínes, hogy csak ennyit akart volna közölni, : nincs asszony, nincs sírás. Még az angol anyanyelvűek sem mind értették ezt a dalt. Bob Tisztelte a nőket, sőt csodálta őket. Elképzelhető, hogy olyan nővel akadt össze, aki önálló volt és független. Olyan, mint Ő, Bob Marley. A férfiak csak az olyan nőket tudják értékelni, akik nem függnek sem tőlük sem mástól, hanem képesek megállni a saját lábukon. Nem befolyásolhatóak. Akik nem viselkednek buta, szőke játékbaba módon, csak hogy a férfinak imponáljanak. Nem Marilyn Monroe prototípusok. Amerikában ő volt a példakép. De Jamajcában, ahol Bob Marley élt, meg a Föld más részein nem igazán jön be a buta, szőke, szexi nő típusa. Ne akarjunk mindenáron, mindenkinek tetszeni, magunknak feleljünk meg elsősorban. Egy nőnek legyen tartása, méltósága. Nem könyörög senki szeretetéért! Mindenkinek nem felelhetünk meg és nem is ez a célunk. Egy nő célja lehet, az élet létrehozása és fenntartása, a hűség, az egyenesség, a méltóság adása és tartása, emberhez méltó élet megőrzése. Alkalmazkodás egy bizonyos mértékig, ami még nem megalázkodás, de tudni kell hol a határ, "az eddig és nem tovább!". Az az igazi nő, aki egyenes háttal tud járni-kelni a világban, hogy az a láthatatlan korona a fejéről ne tudjon leesni. Ilyen egy igazi nő, szerintem.
Categories: BLOG

Méreg a festék

No Comments
Beszélnünk kell erről is kedves nőtársaim. Fáj látnom, hogy kopaszsággal fizettek azért, hogy elérjétek a nektek tetsző hajszínt. Sok kopasz nőt látok szembejönni az utcán és szinte mindegyiken látom, hogy hajfestés eredményeként. Már alig van haj a fejünkön, de még mindig nyomjuk rá a mérgező hajfestéket? Mit gondolunk, mitől kopaszodunk? Csak úgy? Elhisszük, hogy kímélő a hajfesték? Ha az lenne, akkor a hajunkba sem égne bele a kiválasztott szín! 
Választanunk kell, kopaszság, vagy fehér hajszín, ezt az idősödő hölgytársaimnak mondom. De ha képtelenek lennénk azonnal lemondani a hajfestésről, legalább vessünk be egy-két trükköt fejbőrünk, illetve hajgyökerünk kímélése érdekében. Csak tincsenként fessük a hajunkat, sohasem egyszerre az egész hajat. És lehetőleg a fejbőrtől kb. két cm-re vigyünk fel csak festéket a hajunkra, hogy a hajtövet ne érintse a mérgező, égető festék! A legjobb leszokni rossz szokásunkról, a hajfestésről. Nincs szebb a természetes öregedésnél és nincs szebb az ezüstös, fehér hajszínnél. Nekem például a kedvenc hajszínem, mert természetes. A természetes, a bió a jó és egészséges. A mű dolgok pedig nem is szépek és nem is tartósak. Nem sokat ér semmi, ami nem eredeti. Térjünk vissza az EREDETHEZ, meg mindenhez, ami eredeti és természetes. Boldogabbak, egészségesebbek és hosszabb életűek lehetünk. Az élet úgy jó, ha élvezni is tudjuk!
Categories: BLOG

Kik Góg és Magóg fiai?

No Comments

‘Góg és Magóg

'Góg és Magóg – János apokalipszisában (Jelenések könyve) „a föld négy szegeletén lévő népek” (20,8), akiket Krisztus ezeréves uralma végén a Sátán a szentek ellen uszít, de Isten mennyből hulló tüze elemészti őket. János jövendölésének forrása Ezékiel 38. és 39. fejezete, ahol azonban egyetlen személyről van szó, Gógról, aki Mágóg királya (akkádul mat gog a.m. 'Gog földje'), és az Úr „csalogatja el” három másik, ugyancsak nehezen azonosítható birodalom királyával együtt Izrael népe elleni háborúra, hogy szétzúzásuk által megmutassa dicsőségét a pogányok előtt. A Góg név talán Gügész lüdiai királyéval kapcsolatos. A késő görög Nagy Sándor-regényben ~ egy harcias északi nép (nagyjából a szkíták) neve, amely népet a hős makedón király beszorított a nagy hegyek völgyeibe, s erős falak és érckapuk mögé zárt, hogy birodalmát ne háborgassák. A latin, majd sok nemzeti nyelvre lefordított mű Európa-szerte népszerű lett a középkorban, s így nem a bibliai, hanem inkább az ott található ~-interpretáció lett széltében ismertté; ezért írta Anonymus a magyarokról, hogy ~ leszármazottai, s ezért nevezte magát ~ fiának Ady az Új versek előhangjában („Hiába döngetek kaput, falat”).' Idézet: Arcánum Kft.

    Anonymus tévedett. Góg és Magóg fiai nem a magyarok. És nem ők fognak elpusztulni a Jelenések könyve szerint sem. De nem is támadják a Szenteket.
Egyúttal foglalkoztatott, hogy kik lehetnek ezek a népek, a világ négy szegletéből. Mindenféle népek és nemzetségek. Góg és Magóg népe arra utal, hogy Ikrek jegyű népről lehet szó, pl. a románoknál az őseik Romulus és Remus, magyaroknál: Hunor és Magor. Jelenleg egyetlen Ikrek jegyű nép van,(magyaroknál már rég nem beszélhetünk ilyesmiről, hiszen sikerült teljesen szétválasztani az ikreket, a testvéreket, nem igaz? Hunor valahol Erdélyben, Magor pedig Magyarországon, tehát miről beszélünk? Nehogy még mindig mi lennénk a hibásak, a hunyók? Dehogy! Szó nincs róla, mindenki nyugodjon le a pitába!), - aki még többet toboroz és támad , harcol, elfoglal, ez nem más, mint az A.E.Á. az (U.S.A.)! (semmiképp nem a magyarok Góg és Magóg népe, még ha Ady írt is ilyen című verset, akkor sem!)'. Lehet, hogy szabadkőműves volt ő is, mint sokan mások a művészek közül. De ez csak az én véleményem, nem tényként közlöm, ne háborodjon fel rajta senki. Ez csak egy ártatlan meglátás és vélemény. Meg is tartom magamnak, nem osztom közösségi oldalakon. Akit érdekel, úgyis megnézi.

U.I.: Van egy szobra Budapesten a Városligetben, a Vajdahunyad váránál. Egy névtelen ekkora tiszteletnek örvend. Névtelenként bármit megtehetünk, úgy nem vonhat kérdőre sem felelősségre senki. Kinek dolgozott Anonymus? Magyarok viselt dolgairól írt. Ha névtelenül írt, megbízhatunk-e abban amit írt? Felmerül ez a kérdés bárkiben is?

Categories: BLOG
Scroll Up Copyright2017Fengshudesign Minden jog fenntartva!