BLOG

Az Igazság akkor sem fog eltűnni

bármennyire próbálják sokan elméletekkel körbemagyarázni, átnevezni és ha ez nem menne, akkor eltüntetni. Csak az veselkedik annyira neki, ellene, aki nincs benne. Aki nincs az Igazságban. Hát persze. Az őrjöngve összehord fűt-fát, csak hogy övé legyen az Igazság. De azt nem lehet megfogni, sem birtokolni, kár a gőzért! Egyébként az Igazság maga az Élet. A kettő együtt jár, kettő az egyben. 
Akik az igazságot nem ismerték meg, lehet, hogy szeretnék megismerni, csak rosszul közelítik meg, mert félnek tőle. Az Igazság fél-elme-tes tud lenni annak, aki még nincs felkészülve rá, vagy esetleg rejtegetnivalója van, vagy félti a földi életét, hogy elveszíti a testét, vagy akik nem képesek felelősséget vállalni semmiért, amit tettek stb.  Mert ha valami rosszat tesznek, akkor természetesen nem ők a hibásak, hanem valaki más, ki tudja ki, de nem ők, ők semmiről sem tehetnek!
Sokan vannak, akik nem látják magukat kívülről, hogy mit csinálnak. Kérnek segítséget, de rögtön kijelentik, hogy úgysem fogadják el! Ez olyan, mintha elmennénk a doktor bácsihoz valamilyen egészségügyi panasszal, mondjuk, fáj a fülünk, de előre kikötjük neki, hogy: "de nem szúrhat fel a fülembe!" Erre a doki kiakad és megáll tanácstalanul, mert épp azt tervezte, hogy felszúr a fülünkbe, mert nem lát más, alternatív megoldást. Hát ez van, sajnálatos, igen.
     Mi van akkor például, ha álmodunk valamiről, vagy beugrik nekünk valami, ami nem földi eredetű és ezért kénytelenek vagyunk a Google-hoz fordulni segítségért, hogy lássuk itt a Földön, annak mi a neve, hogy meg tudjuk említeni legalább? Hogy beszélni tudjunk róla esetleg másoknak is? 
Meg hogy van az, hogy szégyelld magad Jézus, kivégzünk, ha meg mersz szólalni, de azért gyere légy az én barátom és segíts nekem? Fel tudjuk mérni mekkora elvárás van bennünk, hogy mennyire hülyére vesszük a mestert, a tanítót? Csoda, hogy türelmes és nem kever le egy olyan igazit, olyan atyait az ilyennek!
Aztán mi van még, hadd lássuk csak. Ez az önmagam, meg a pozitivitás megtagadása. És akkor csodálkozunk , hogy még mindig nem értünk el semmit, még mindig csak próbálkozunk, mint a kutya, amelyik végül kilencet kölyközött a nagy próbálkozásba, aztán persze ezt is megbánta, bár maradt volna a farán! Aki önmagát tagadja meg, pont azt tagadja meg akit úgy keres, ha megtagadja, akkor pedig hogyan vár tőle segítséget? Tiszta önszabotázs! Ha meg nincs pozitív hozzáállás ahhoz, amit elkezdünk csinálni, (igen, mert mi emberek csinálunk is, nem csak teremtünk,) akkor hogy várjuk, hogy az sikerüljön is, amibe belekezdünk? Fogjunk neki úgy valaminek, hogy: úgysem fog sikerülni? Nem is fog, erre garancia van! Ha negatív vagy, akkor mínuszba kerülsz, ha pozitív, akkor a + tartományba. A gondolkodás is hozzátartozik a teremtéshez, ezért nem mindegy, hogyan gondolkodsz. Amíg itt élünk az anyagi világban, szükségünk van a testünkre, a lelkünknek nincs keze, hogy mozgassunk tárgyakat vele. Nem értem milyen bűvészkedésre készülünk?  Olyan már semmi és senki nem lesz, amilyen egyszer már volt! Megmondom őszintén, hogy ha egyszer meghalt valaki, az maradjon is úgy! Nem szeretném, ha feltámasztana senki. Az már nem én lennék, az tuti! Az lenne igazi, ha nem kellene meghalni, de erre még Jézus sem volt képes, és ne magyarázza senki, hogy mert Isten is így akarta, meg megengedte. Ettől a szövegkörnyezettől kimenekülök a világból, akkora!
Pár éve hemzseg a világhálón a sok elmélet, hamis és igaz is. A hamis, vagy az igaz kérdőjelezi meg a másik felet? Melyiknek áll érdekében megkérdőjelezni a másikat? 
Szerintem igen, még egy egész hegység is elmozdítható, de ahhoz a hit ma már édeskevés, tudás is kell+egyetértés. De olyan egyetértés, amelyik nem kikényszerített, hanem konszenzusos, tehát a másik is úgy érti és úgy is akarja. Nem, hogy az egyik fél kijelöli az irányt, aztán jó, nem jó, neki úgyis jó, a másik elmehet amerre lát, hanem ténylegesen egy irányba, azaz felfele, kifele, a Jó fele óhajtanának, vágynának mindketten elindulni és haladni. Most ennyi jött nekem, röviden. 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll Up