BLOG

Az életet védeni kell

Tévedés azt hinni, hogy az Élet nem szorul védelemre, hogy adott esetben nincs szükség, mondjuk rendőrségi beavatkozásra. Rendőrségre mindig is szükség van, rájuk mindig lehet számítani, ha bajban vagyunk. Tapasztalatom szerint, szeretném ha nem lennének ilyen tapasztalataim, de részemről az a vélemény, hogy mindig szakszerűek és mindig a helyzetnek megfelelően végzik a feladatukat. Sajnos van olyan helyzet, amikor szükséges a beavatkozásuk, mégpedig olyan mértékben, ahogy a helyzet megköveteli. Lehet kritizálni őket, vagy szidni esetleg, hogy túlkapást követtek el, meg ilyesmi, de nem így van! Ők csak végzik a munkájukat az előírás szerint, ami tőlük elvárható. Tudom nem jófejség ilyeneket nyilatkozni, de ki akar jófej lenni, mikor élet-halál kérdésről van szó? Egy rendőr csak végzi azt, amire utasítást kap. Ja, hogy mi van akkor, ha tüntetésen ránk támad a rendőri kar? Azért viszont mi vállaltuk a felelősséget, mi mentünk tüntetni, nem? De eddig a gondolatmenetig már nem mindenki képes eljutni, mert csak a saját szempontjait veszi figyelembe, mert egyoldalú a megközelítése, nem kiegyensúlyozott. Magyarul: nem akar igazságos lenni, csak saját magával. Ez pedig olyan dedós hozzáállás, szerintem és ideje lenne felnőni, nem úgy viselkedni mint egy buta gyerek.
Csak olyan tegyen felnőttes dolgokat, például gyerekvállalás, aki aztán felelősséget is képes vállalni érte, a gyerekért, példának okáért! Vannak dolgok, amiket ki kell mondani, hogy eljusson az érintettekhez is. Természetesen lehetünk felnőttek, elismerhejük, hogy már te is felnőtt vagy, de akkor viselkedj is úgy, hogy ne vonjuk kétségbe azt, amit annyira bizonygatsz. Azt sem értettem soha, miért kell a tényeket alátámasztani, meg rengeteg bizonyítékot szolgáltatni hozzá? Nem egyértelmű a dolog? Ha igen, mi szükség bizonygatásra? Vajon nem azért, mert még saját magát is erősen győzködi az illető? Azért mert még ő sem teljesen biztos a saját dolgában, folyamatosan megerősítésre, visszajelzésre van szüksége, különben elveszett. Ez van, ez is ilyen egyszerű!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll Up