Kua szám szerinti előrejelzés

Mi a kua szám? Mi a Te kua számod?

A kua szám=alapszám. A kínai asztrológia rendszerében használatos a kua szám (alapszám) és az egyes embertípusokat szimbolizálja. A születési évünkből számoljuk ki, mindenkinek van egy száma, amely őt jellemzi. 9 embertípus van, tehát ezért nevezzük 9 ki csillag asztrológiának.

  Éves berepülő csillag
Az aktuális 20 év során  még további hatások is érik a házat, ezek az éves berepülő csillagok. Ezek az aktuális évben vannak befolyással az alap repülőcsillagokra. Minden egyes évnek készülhet éves berepülő csillag térképe, amely megmutatja milyen hatások érik a ház adott területeit abban az évben. a 2019 év száma a 8-as. ez a szám kerül a Lo-shu vagyis bágua térkép közepére. Ha tudjuk házunk , lakásunk születési adatát, azaz mikor épült, ki tudjuk például számítani (repülőcsillag módszerrel), ha nem tudom az építés dátumát akkor is iránytű módszerrel Jupiter Nagy Herceg csillagának pozícióját, helyzetét hogy melyik irányból hat otthonunkra. A Jupiter bolygót úgy is hívják : Nagy Herceg, melynek energiái  hatással vannak a Föld energiáira is. Évente egy 15 fokos cikkelyt fog közre a báguán, tehát minden évben egy-egy égtáj valamelyik szektorára van hatással
Mit is jelent Jupiter Nagy Herceg? Ezen a területen ebben az évben nem szabad felújítást végezni, a lakásnak ez a része egész évben maradjon inaktív. Nem ajánlatos ezzel az iránnyal szemben ülni (2019-ben É-K észak-kelet). Viszont , ha a hátunk mögött van, támogat minket egész évben. Vannak fengshui orvoslási módok annak kezelésére, ha mégis szükséges megbolygatni a lakásnak ezt a területét.

Visszatérve a Kua számunkra , személyenként változó, hogy egy adott évben milyen lehetőségei vannak, vagy mitől kellene óvakodniuk. A 9 csillag ki asztrológia szerint életünk kilenc éves ciklusokból tevődik össze, melyen belül minden évben más hatások érnek minket. Tetteinket, sorsunkat ezek a csillaghatások nagyban befolyásolják. A kilenc év leteltével ezek a hatások ismétlődnek egy új ciklus kezdetével. Ez nem azt jelenti, hogy újra és újra ugyanazok a dolgok történnek velünk, hanem a bennünket ért energiák, hatások és megélt érzések lesznek hasonlóak, olyan déja vu szerűek.
Minden évben más és más sorscsillag uralja és határozza meg életünket, melyek hatásait a kínaiak a természet viselkedéséhez hasonlították.
Az alábbi táblázatszerű leírásban megnézhetjük a keresett évben (bal oldali oszlopban) hányas sorscsillag  uralja életünket, majd olvassuk el a rá vonatkozó jellemzést.

Kilenc éves periódus jelentései évekre lebontva (minden évnek van száma  a kua számunkhoz viszonyítva a táblázatban):

1-es Víz ház – Tervezés

Ebben az évben zárkózottnak, visszafogottnak érzi magát, az erők mozdulatlanok. Úgy érezheti, mindenből kimarad, nehéz kapcsolatot teremtenie a külvilággal, barátokkal, stb. Lehet nem értik meg ebben az időszakban, egészségi problémái vannak, anyagi gondokkal küzd, vagy meglopják.. A téli “üzemmód” rendkívül érzékennyé, sérülékennyé teheti, meggondolatlan döntésekre késztetheti. Ösztönössége ebben a házban a legerősebb. Most bölcs dolog nyugodtnak maradni és türelmesnek lenni, próbáljon alkalmazkodni a helyzethez. Fejlesztheti adottságait, meditálhat, ne kezdjen új dolgokba!

2-es Föld ház – Csírázás

Még mindig minden mozdulatlannak tűnik, energiái még mindig leszálló ágban vannak. Társadalmilag és gazdaságilag ez a lassú és óvatos  növekedés időszaka. Célszerű visszautasítani a vezetői beosztásokat, célszerű az önfegyelem. Tervezzünk, írjuk össze mire van szükségünk az új terveink beindításához. Jó esély kisebb kölcsön felvételéhez, költözéshez ebben az időszakban. Próbáljon szerénynek, visszafogottnak hatni tárgyalásai során.

3-as Fa ház – Kihajtás

Új változások, új lehetőségek éve. Most kezdheti valóra váltani elképzeléseit. A fejlődés rohamos, erőtől duzzadónak érezzük magunkat. Ötletei szárnyalnak, teremtőereje növekszik. Kiváló év új kalandokra, utazásokra.

4-es Fa ház – Gyors növekedés

Az előző év folytatása, gyors fejlődés terveink megvalósításában. Most érnek be terveink gyümölcsei. Jó kapcsolatok, sugárzunk a boldogságtól. Alkalmas az év kölcsön felvételre. Tartson ki azon tervei mellet, melyeket már jól ismer, és fejlessze tovább. Tartalékolja energiáit. Ne tegyen könnyelmű ígéreteket, tartsa meg szavát és igazodjon a már megkötött megállapodásokhoz.

 5-ös Föld ház – Ingadozás

Nem láthatja előre a dolgokat, ha ebbe a házba lép. Az emberek ösztönösen vonzódni fognak Önhöz, tanácsait várják. Lehet, hogy ereje elfogy, energiái kimerülnek emiatt. Sok új lehetőség bukkan fel, nehéz lesz eldönteni, melyiket válasszuk. A különleges dolgok éve is lesz ez. Az előző évek munkája meghozza gyümölcsét, a termés learatható lesz. Új kapcsolatok, új szerelmek kilátásban. Csak akkor vágjon bele új dolgokba, ha előbb meggyőződött, hogy sikeres lesz a kimenetelük.

6-os Fém ház – Aratás

Az előző év kiteljesedése. Az év alkalmas fizetésemelés igénylésre, utazásokra. Jobb munkát, pozíciót, felelősségteljesebb munkakört kaphatunk, felfigyelnek rátermettségünkre. Tehetsége elismert, magabiztosnak és erősnek érzi magát, központi és vezetői szerepben tündökölhet. Tartsa észben céljait, törekedjen tovább vágyai beteljesítésére , de ne gázoljon le másokat eközben. Vigyázzon, túlzott magabiztosságával ellenségeket szerezhet olyanok személyében, akik ennek a magabiztosságnak ekkor, ebben az időszakban épp hiányában vannak. Lehetőleg ne csak a saját igazát lássa.

7-es Fém ház – Ünneplés

Az elmúlt időszak sikereinek megünneplésének ideje jött el. Szórakozás, pihenés, a dolgok gördülékenyen haladnak most. Váratlan forrásból pénz érkezhet, lehet ez egy nagyobb nyeremény, vagy örökség. Fizetésemelést kaphat. Figyeljen tárgyalásai során, mert félreértések adódhatnak a megállapodások részleteit illetően. Ebben az évben a dolgok kimerülése szükségszerű. Tegye le terheit, pihenjen. Az idő alkalmas szellemi és lelkiállapotának felülvizsgálatára. Magányos, hosszú séták hasznosak lehetnek, kapcsolataiban most sokkal nagyobb vonzódást érez mások irányába, ám sajnos legtöbb kapcsolata felszínes, tiszavirág életű.

8-as Föld ház – Mozdulatlanság

Vihar előtti csend., nyugodt év várható. Könnyen félreérthetik Önt. A változás benne van a levegőben. Magánya és mozdulatlansága  felbosszanthatja környezetét, ha visszavonul és hajthatatlan. Ne ragaszkodjon oly szigorúan elveihez, mert ez ellentmondást eredményezhet. Belevágni új vállalkozásba nem érdemes. Ha azon kapja magát, hogy túlságosan elrejtőzött, vegyen erőt magán, lépjen tovább munkájában, otthon és a világban.

 9-es Tűz ház – Hírnév

Hírnevet és tisztaságot hoz ez az év. A legnagyobb esély most jött el tervei, álmai beteljesítéséhez. Ebben az évben múltja feltárul. Könnyen szerez új barátokat, de  ugyanilyen könnyen el is veszíti a régieket. Mindenben törekedjen az erős alap megteremtésére. Most sokat jelent Önnek függetlensége és szabadsága. Változatos életstílus megteremtése, pihenésre, kalandokra alkalmas az év. Legyen bizakodó, őszinte és nyílt azon a téren, hogy mit is szeretne elérni. Az elmúlt évek erőfeszítései elismerést nyerhetnek, tehetsége és energiája feltárul.