Kínai aszcendens


A kínai asztrológusok nemcsak a holdéveket osztották fel, hanem a nap 24 óráját is hozzárendelték az egyes állatövi jegyekhez. Az aszcendens nem más, mint a születés órájában uralkodó jegy. Befolyásolja, árnyalja az adott személy születési éve alapján számított horoszkópját, ezért kiemelkedően fontos szerepe van az elemzésben. 


 

Patkány
Keresd ki az aszcendensedet.23.00-;1.00 Patkány; 1.00-3.00 Bivaly 3.00-5.00 Tigris 5.00-7.00 Nyúl (Macska); 7.00-9.00 Sárkány; 9.00-11.00 Kígyó, 11.00-13.00 Ló; 13.00-15.00 Kecske 15.00-17.00 Majom 17.00-19.00 Kakas 19.00-21.00 Kutya 21.00-23.00 Disznó

Ha ez az aszcendensed, akkor kedves, felszabadult, érdeklődő ember vagy, aki nyitott a világra, és szereti a társaságot. Általában közkedvelt vagy, amit részben a figyelmességednek is köszönhetsz. Ügyelned kell azonban arra, hogy ne légy tapintatlan, és tiszteletben tartsd mások magánszféráját. Fejlett ugyanis a kritikai érzéked, és hajlamos vagy arra, hogy a megszerzett bizalmas információkat a saját javadra használd fel. Jól bánsz a pénzzel, talpraesettségednek köszönhetően pedig az élet bármilyen területén fel tudod találni magad.A jegy hatására az ember közvetlenebbé válik, és ügyesebben kamatoztatja a tudását. Különösen előnyös a hatása a Nyúl, a Ló, a Majom és a Disznó évének szülötteire.
Bivaly
Akinek ez az aszcendense, az kitartó és óvatos, gyakorlatias gondolkozású. Szívós akarattal kezd bele mindenbe, és valóra is váltja az elképzeléseit. Felelősségérzeted erős, hűséges, ragaszkodó természet vagy. Töbnyire békés, nyugodt vagy, ám nem tűröd, ha befolyásolni akarnak, vagy meghátrálásra kényszerítenek. Képtelen vagy a megalkuvásra, ezért sok tisztelőd és ellenséged akad. Művészi érzéked kifinomult, a túlzásokat viszont nem kedveled. A humor nem feltétlenül az erősséged, talán azért is, mert nem kedveled a léhaságot. A jegy korlátozó hatással van az eredeti személyiségedre, ugyanakkor fokozza az önbizalmadat és az elszántságot. Főként a Tigris, a Nyúl és a Kecske évében született emberek személyiségének tesz jót ez az aszcendens.
Tigris
A Tigris ösztönös és spontán, született vezéregyéniség. Ha ez az aszcendensed sokféle munkakörben érhetsz el sikert, de igazán olyan tevékenységben teljesedhetsz ki, amit önállóan végezhetsz. Teljes erővel veted bele magad a feladataidba, a kezdeti lelkesedésed azonban sajnos hamar alábbhagy, sokszor nem fejezed be, amit elkezdtél. Érdekes, hogy a magabiztosságod ellenére mennyit vagy képes totojázni, mielőtt dűlőre jutnál egy-egy fontos kérdéssel kapcsolatban. Nehezen viseled, ha korlátozni próbálnak, nagy a szabadságigényed. Szerelmi életedben a változatosságot kedveled, igazi vadászszenvedély fűt.A jegy lendületessé, szenvedélyessé teszi az alapszemélyiséget. Előnyére válik a Bivaly, a Kígyó és a Ló évében születetteknek.
Nyúl
A Nyúl aszcendenssel rendelkező személy udvarias, csöndes és kedves. Nehezen viseli a konfliktusokat, de nem folytat „struccpolitikát", igyekszik tisztázni a vitás helyzeteket, mielőtt azok elfajulnának. Amennyiben Nyúl az aszcendensed nyugodt, visszavonult életre vágysz, kicsi a stressztűrő képességed. Meglepő tulajdonságod, hogy az üzleti életben minden szerénységed ellenére is rendkívül furfangos és rafinált vagy, a nagy kockázattal járó ügyektől azonban visszariadsz. Kiváló a memóriád. Sokat adsz a megjelenésedre, mindig ápolt és vonzó vagy.Az aszcendens mérséklő hatású, elmélyültebbé, visszafogottabbá teszi az eredeti jegyet. Pozitív hatással van a Patkány, a Sárkány, a Majom és a Kakas évének szülötteire.

 

Sárkány
A Sárkány büszke és becsvágyó, sok mindenhez ért, vállalkozó szellemű, néha azonban elbizakodottá válhat. Az akaratodat mindig keresztülviszed. Közlékeny vagy, néha kissé harsány, és sosem tartod magadban az érzelmeidet. Gyors felfogású vagy, a döntéseidet azonban kissé elhamarkodottan hozod meg. Mások felett is könnyen ítélkezel, nem vagy túl jó emberismerő, és a diplomáciai érzéked sem erős. Ha megbántanak, sokáig nyalogatod a sebeidet, nem felejted el könnyen a sérelmeidet. Energiakészleted szinte kimeríthetetlen, szívesen sportolsz és szeretsz utazni.
A jegy erőt ad, és határozottá tesz. Előnyösen befolyásolja a Nyúl, a Kecske, a Majom és a Kutya személyiségét.
Kígyó
Megfontolt, érzékeny és elmélyült vagy, szeretsz elvonulva gondolkodni a világ dolgain. Képes vagy az újrakezdésre, életed éles váltásokkal tarkított, a nehéz helyzetekből is talpra tudsz állni. Jól viseled a váratlan stresszhelyzeteket, a hosszas megpróbáltatásokat, ilyenkor képes vagy kitartani, ám utána sok pihenésre van szükséged ahhoz, hogy regenerálódni tudj. Szervezőtehetséged kiemelkedő, nem tűröd, hogy beleszóljanak a döntéseidbe, vagy hogy sürgessenek. Szexuális kisugárzásod erős, te vagy a klasszikus csábító.Az aszcendens jó megérzésekkel, fejlett intuícióval áldja meg az alapszemélyiséget. Legpozitívabban a Tigris, a Kecske és a Disznó évének szülötteit érinti.

Az ilyen aszcendenssel rendelkező ember kalandvágyó, ám néha kissé szeszélyes is. Becsületes, őszinte, egyenes jellem. Sok mindenre nyitott vagy, kifejezetten tájékozott, ám gyakran hagyod félbe a dolgokat. Nagy a szabadságvágyad, néha szinte megzabolázhatatlan vagy. Nyugtalan a természeted, sok mindenbe belekóstolsz, mielőtt leragadnál egy adott munkahelyen. A szerelemben is szereted a változatosságot, sok kalandot megélsz, mire megtalálod az Igazit, azonban nem hiányzik belőled a felelősségtudat sem. Az anyagiak nem különösebben érdekelnek, de a pénzügyeidet körültekintően kezeled, ezért biztos egzisztenciára tehetsz szert. Ez az aszcendens merésszé és szókimondóvá teszi az alapszemélyiséget.Előnyösen befolyásolja a Nyúl, a Kígyó, a Kutya és a Disznó jegyűek vonásait.
Kecske
Türelem, tolerancia és empátia jellemzi a jegy szülöttét, a valódi érzéseit azonban ritkán adja ki, és hajlamos a szorongásra. Bármelyik művészeti ágban képes maradandót alkotni, ötletes, kreatív és egyben fegyelmezett személyiség. Kényelemszerető, konfliktuskerülő természet, szereti élvezni az életet, képtelen takarékoskodni. A megjelenése általában elegáns, társaságban imád a középpontban lenni. Érzelmes, fontos számára a romantika, de sok kalandot megél, mielőtt végre lehorgonyozna valaki mellett. A Kecske aszcendens felerősíti az önkifejezés vágyát és az együttérző-képességet, ezért főként a Bivaly, a Sárkány, a Kígyó és a Kakas jegyűeket befolyásolja előnyösen.

 

Majom
Az apró örömöket is képes észrevenni az életben, a humorérzéke pedig a nehéz helyzeteken is átsegíti. A fantáziája igen élénk. Szertelen, nagyon kíváncsi természet, szívesen üti bele az orrát mások dolgaiba. Ugyanakkor rendkívül segítőkész is, okos tanácsait érdemes meghallgatni. Imád vitatkozni, szenvedélyesen veti bele magát a beszélgetésekbe, nagy meggyőző erővel bír, és remek a problémamegoldó képessége. Időnként sajnos hajlamos arra, hogy kihasználjon másokat, és csalárdul viselkedjen. A környezete mégis kedveli eredeti gondolkodásmódjáért és humorérzékéért. A Majom mint aszcendens magával ragadó önfeledtséggel ajándékozza meg az embert.Elsősorban a Patkány, a Bivaly, a Kígyó és a Kecske jegyűek személyiségére van pozitív hatással.
Kakas
Sziporkázóan szellemes, értelmes és művelt. Nyíltan megmondja a véleményét, a tapintat nem tartozik az erősségei közé. Kiszámíthatatlan természet, gyakran szeszélyeskedik. Tehetséges és talpraesett, nem szorul rá mások segítségére. Szereti megszervezni a hétköznapjait, pontosan végzi a munkáját. A kritikát nehezen viseli. Együtt érző személyiség, szívesen vesz részt a társasági eseményeken, gyakran tagja valamilyen klubnak. Akkor viheti a legtöbbre az életben, ha megtanul bölcsen hallgatni, és lakatot tenni a szájára.Ez az aszcendens precízzé, elevenné és módszeressé teszi az alapszemélyiséget, ezért kiváltképp a Bivaly, a Tigris, a Nyúl és a Ló jegyűekre van jó hatással.
Kutya
Ez az aszcendens hűségesebbé, odaadóbbá teszi az eredeti jegyet. Előnyére válik a Tigris, a Sárkány és a Kecske jegy szülötteinek.
Disznó
A Disznó kissé hedonista, szereti kényeztetni magát, nem tagadja meg magától a földi javakat. Leginkább a meghitt, barátságos légkört kedveli, a nagy nyilvánosság elriasztja. Könnyen megbocsát annak, aki megbántotta, nem haragtartó típus. Mindig segítőkész, fontos azonban megtanulnia, hogy ne hagyja kihasználni magát. Lelkiismeretes, felelősségteljes és megbízható, mind a magánéletében, mind a munkája során. Hamar túllép a kudarcokon, nehéz kedvét szegni, remek a humorérzéke.Az aszcendens jóhiszeművé, békéssé, elégedetté, harmonikussá teszi az embert. Pozitívan hat a Sárkány és a Majom jegy szülötteire.