Példa arra, hogy milyen egy elkészített személyes elemzés

Vizsgamunkámból egy példát közzéteszek. Feladat: Szilvi született: Szeged 31.Május 1961. Óra: 23:45 – 24:00

Óra oszlop Nap oszlop Hónap oszlop Év oszlop

Égi Törzs/Tűz Yang Fa Yin Víz Yin Fém Yin

Földi Ág/Patkány Bivaly Kígyó Bivaly

Korrekció: Szeged 20 fok 9′ 77″ -15 fokot= 5 fok 9’77” 5×4= 20′

23:45+20 perc=24:00 után min. 5 perccel született, tehát jún.1 (Fa Bivaly Napon) Akkor nem volt nyári időszámítás.

Önelem: 1 (Fa) Eredet elem: 2 (Víz) Intelligencia e. : 2 (Tűz) Hatalom elem: 1 (Fém) Pénz e.: 2 (Föld) ======> következik, hogy Gyenge Napmestere Van (Fa Yin – Bivaly napon született) : az Eredet eleme+ Intelligencia eleme kedvező, ezek erősítik őt, Szilvit.

Pénzügyi gondok, egészségügyi problémák az elemei alapján. ……. Erény mennyei csillaga: Yin Fém Ez a csillag számára nagyon kedvező, szerencsét, sikert hoz, amikor bekövetkezik év, szerencsoszlop, vagy valamilyen más kapcsolódás által. Jelenleg (2017 évben) 56 éves és Yin Föld Disznó Szerencseoszlopát éli. Négyoszloposában két kombináció is van: Patkány+Bivaly => Víz elem keletkezik. 1) Óra oszlop+ Nap oszlop => Víz elem erősíti a Napmesterét (Fa Yin-t) 2) Óra oszlop + Év oszlop=> szintén Víz elem keletkezik, amely elem duplán erősíti Napmesterét.

Szerencseoszlopainak meghatározása: 6/3 = 2 év, ami azt jelenti, hogy két éves korában vált először a Szerencseoszlopa.

Általánosan jelenlegi (Yin Föld Disznó) 10 éves ciklusának elemzése, jellemzése:

Óra oszlopa alapján (mentalitása, pszichéje): lelkiekben nagyon változó időszak elé tekint, fenn és lenti állapotok között, gátolva érzi magát, majd némi erősödéssel zár.

Nap oszlopa alapján (Saját személye): veszteségeket él meg, elégedetlen lehet helyzetével. Férje pedig az első 5 évben erősödik, majd korlátozva lesz terveinek megvalósításában.

Hónap oszlopa alapján: (ez munka, pénz, tanulás, egészség oszlopa) : munkája akadozó, tehát hol lesz munkája, hol nem lesz, egészsége nem túl jó, gátolt, majd javulni fog a 10 éves ciklus végére.

Év oszlopa alapján: (ez a külső kapcsolatait érinti, meg az ő saját külső megjelenését): külvilági kapcsolataiban levő Hatalom eleme romboló hatású lesz a 10 éves ciklus első 5 évében , majd fordul a helyzet és támogatóvá válik.. Ez azt is jelentheti, hogy Férje (a Hatalom eleme) sokat tartózkodik külföldön, majd 5év elteltével hazatér. Külvilági kapcsolataiban levő egyik pénz eleme (az apja is lehet, Fa elemű nő esetében és, ő az), előbb erősödik , majd az évtized második felében lassan, fokozatosan lekorlátozódik. Valószínű, hogy sokat utazik, mert Utazó Lova a : Disznó. 10 éves ciklusában végig Oppozícióban (ellentétes felállásban, szembenállásban) lesz a Hónap oszlopának Kígyója + Disznóval, ami azt jelentheti , hogy munkája, Anyukája és / vagy egészsége állandóan veszélyeztetett lesz a ciklus folyamán.. Kis Majom szimbólum viselése védelmezőként javasolt Szilvi számára.

2017 Tűz Yin Kakas éve Szilvi számára a következőképpen alakul : Oppozíció Yin Víz+ Yin Tűz . Eredet elemével konfliktus, vagyis az Apával. TRIGON: Kígyó+Kakas+Bivaly=> Fém elem. Nap és Év oszlop Pénz elemeire lassító hatású, Napmesterre pedig pusztító ez a hatás. Hatalom és eredet eleme erősödik. Régóta húzódó folyamatban egy fordulópont következik be , férjét, anyagi helyzetét illetően.

2018. Föld Yang Kutya éve : a Szerencseoszloppal összevetve még zavarosabb évnek tűnik az előzőnél. Sok a korlát, gátlás. Yang Föld+Yin Víz => Tűz Szokásos Kapcsolat nevű hatás keletkezik.

2019. Föld Yin Disznó Éve: Disznó együttállás a Szerencseoszloppal eredményez sok utazást ebben az évben. A Föld Yin együttállás is úgyszintén. Ebben az évben megjelenik két Oppozíció is: a Kígyó- Disznó között. Mert a Hónap, amikor született Kígyó és az aktuális Év is, meg a 10 éves Szerencseoszlop is szintén Disznó, ezért kettős együttállás, ami megduplázza az oppozíció hatását. Intelligencia eleme kerül óriási kihívás elé, életbevágó döntés meghozatalára lesz szükség, vagy arra kényszerítik a kialakuló körülmények.. Intelligenciája, azaz pénzteremtő képessége forog majd kockán. Önbüntetés is lesz az évben, még pedig: Disznó+Disznó=>által ezért ajánlott Tigris szimbólum viselése, de csak ha ezáltal nem kerül újabb oppozícióba négyoszlopos képletében más meglévő elemmel! megnéztem, =>nem kerül, tehát viselheti a Tigrist , mint szimbólumot ebben az évben védelmezőként!

2020. Fém Yang Patkány éve: a Szerencseoszloppal összevetve az évet lassulás, majd erősödés lesz jellemző a személyre. Eredet és Hatalom elemére nagyon jó hatással lesz. Patkány együttállás Óra oszlopban , tehát erősödik pszichés szinten, ami temperamentumában is érződik majd. Kombináció alakul ki Nap oszlop és Év oszlop Bivaly -al => Víz elem keletkezik, ezzel is erősítve a Saját (Fa Yin) és a Hatalom elemét (Férjét). Viszont korlátozó hatású lesz Pénz elemeire, kevesebb bevétele lesz ebben az időszakban, sajnos.

2021 . Fém Yin Bivaly éve: Erény Mennyei Csillaga a Yin Fém megjelenik ebben az évben számára, ez nagyon pozitív évet, szerencsét vetít előre! Együttállás keletkezik az Év oszlopában levő elemével, erősítve a Hatalom elemét, tehát erősödik a hatalma, a befolyása! Rendkívül karizmatikus lesz ebben az évben, pozícióra, hatalomra tehet szert. Bivaly hármas együttállás, => Férje, Apja, Pénz eleme felerősödik általa. Tűz Yang +Fém Yin => Víz. Bölcs Kapcsolat nevű hatás keletkezik, ami azt jelenti számára, hogy lelkiekben erősödik, anyjával szorosabbá válik a kapcsolata, kitűnően megértik egymást, akár szavak nélkül is. Oppozíció is lesz az évben: Fa Yin <-> Fém Yin (Együttállás: mert négyoszloposában is végig jelen van egész élete folyamán ez az oppozíció). Tehát kihívás számára a hatalom megélése , kezelése, se vele se nélküle állapot egy életen át. Kombináció is kialakul az évben: Bivaly+Patkány => Víz, ami azt jelenti, hogy lelkileg erősödik az évben és hallgat tudatalattijára, megérzéseire, amit jól tesz, mert előnyére válik.

2022, jövő év. Víz Yang Tigris : Szerencseoszlopát tekintve korlátok, majd sikerek váltakozhatnak ebben az évben. Oppozíció ismét lesz: Tűz Yang <-> Yang Víz=> ami az alkalmazottakkal, beosztottakkal való problémát jelez, lehetséges, hogy elbocsátásokra kerül sor, amit Szilvi nagyon nem szeretne. Eredet elemei erősödnek, a Hatalom elem (tehát személyes befolyása) is, Pénz elem viszont korlátozódik, tehát kevesebb jut belőle.

2023. Fém Yin Nyúl (vagy nevezik még Macskának is a kínaiak) Éve: Életének legcsodálatosabb éve lesz minden szempontból, ugyanis Hármas Erény Mennyei Csillag együttállás lép életbe az év beköszöntével! Kimondhatatlanul boldog és sikeres évnek néz elébe.