Érdekesség: viharos festmény

Érdekesség: ha háborgó tengert ábrázoló képet festményt helyezel lakásod bejáratához közel, az háborgó, vitázni vágyó vendégeket vonz hozzád. Ennek egy alkalommal, sót két alkalommal is szemtanúja is lehettem. Közjegyzőnél voltam ügyet intézni, az előtérben várakoztam. A bejárati ajtóhoz nagyon közel egy ilyen viharzó tenger festmény volt feltéve.
Egyszer csak érkezett egy türelmetlen férfi mappával a kezében, odament a recepcióhoz. Elején csendes beszélgetés folyt, majd idővel a férfi többször is felemelte a hangját. Be szeretett volna menni a közjegyző irodájába, de a recepciós hölgy nem engedte, ugyanis nem volt előre megbeszélt időpontja. A férfi dühösen távozott.
Nekem is vissza kellett mennem a közjegyzőhöz iratjavításra, ismét várakoztam az előtérben tehát. Egyszer csak, alig hittem a szememnek, megjelent újra a fentebb említett férfi, ismét odarohant a recepcióhoz és most már kiabált. Neki mindenképp be kell menni a közjegyzőhöz, nem várhat tovább, elég volt, kiáltotta. Ez a jelenet pár percig tartott, majd dühösen betört a férfi a közjegyző irodájába, nem zavarta őt az, hogy bent másik ügyfél is van. Bent pedig folytatódott a kiabálás, cirkusz. Nem irigyeltem a közjegyzőt.
Akkor, mikor sorra kerültem, tanácsoltam is a közjegyzőnek, vegye le a falról a háborgó tengeres festményt, ha nem akar további dühös ügyfeleket magának. Ezt meg is tette. Azért megkérdezte, beteheti-e a hálószobájába. Isten őrizz, mondtam, ha csak nem akar összeveszni végleg férjével, vagy jelenlegi párjával.
liza 2018.06.24