BLOG

A forgalom

Tegnap kitöröltem a legutóbbi bejegyzéseimet is, akkor jelent meg a honlapon a figyelmeztetés és egyben a felhívás is, hogy de miért törlöm ki, amit írtam, mi lesz így a FORGALOMMAL?( Elveszíthetem a forgalmat.) Milyen forgalommal? Az emberek érdeklődése soha nem az értéket adó dolgok fele irányul, hanem mindig a szemetet választják, ha már választaniuk kell. Mindig a drága, időt rabló semmire fordítják inkább a figyelmüket. Mert kevés aki felismeri a valódi értéket, kevés az, aki azon a “keskeny úton jár”, jobb nekik a széles úton található mindenféle szemét!

Megbizonyosodhattam, hogy a világhálón széles körben terjed a hamisság, a csalás, a szélhámosság, úgy hogy vigyázzatok, kikre hallgattok! Senki, vagyis nagyon kevés ember az, akinek mondja magát. Vagy mert beteg, vagy csak mert abban leli örömét, ha másokra valamilyen hatást gyakorolhat, de hát ez is egy betegség! Kinek és mi szüksége lehet arra, hogy másokra hatást gyakoroljon? Vannak akik bevétel céljából teszik ezt, ezzel semmi baj nincs, főleg, ha becsületes, korrekt módon teszik. De vannak olyanok is akik ingyen csinálnak idiótát magukból, csak hogy bizonyítsanak valamit, hogy ők is valakik. Szánalmasak! Harminc év alatt ( körülbelül) megtanulhattuk, hogy semmi sincs ingyen! Ez is a csőbe húzás egyik jól bevált módszere, nem vettük még észre? Az elején hitegetnek az ingyenességgel, aztán mikor már besétáltál a csapdájába, benyújtják neked a hatalmas számlát! Nem feltétlenül anyagiakra és számokra kell gondolni, hanem lehet az érzelmi csapda, vagy szellemi, tudásbeli átverés is. Ha megeszel mindent, amit eléd tolnak, megtelsz szeméttel és nem marad más hátra, mint, hogy kiokádd magadból, hogy megtisztulhass. Legyen ez egy lecke, hogy ezentúl igenis nagyon megválogatod, hogy mit veszel magadhoz és mit fogadsz be! Ne legyünk szemfényvesztők áldozatai, sőt ezentúl semmiféle külső hatás áldozatai ne legyünk! Ne mi legyünk az áldozat! Bármi jobb az áldozatnál! Legyünk résen, mindent kérdőjelezzünk meg., hogy a másik félnek mi lehet a haszna abból a partneri kapcsolatból, vagy üzleti projektből amit felkínál. Mert lehet, ha nem kérdezünk rá mindenre, akkor át leszünk verve és csak a partner lesz az, aki profitál kettőnk kapcsolatából. A naivság a mi legnagyobb gyengeségünk, mi vagyunk a gyenge láncszem , ezért tartunk itt jelenleg, ahol tartunk. Sose gondoljuk azt, ha mi tiszták és becsületesek vagyunk, akkor mások is azok! A vásár mindig legalább kettőn áll vagy bukik. Mi csak a magunk részéről tudunk felelősséget vállalni , hogy jól működjenek a dolgok,az. hogy a másik fél fejében mi jár, azért mi nem felelünk, az legyen az ő dolga, baja! Egy közös projektben nem igaz, hogy mindig csak az egyik félnek kell vinni a vállán az ügyet és csak neki kell viselni a felelősséget, pláné nem a kiszolgáltatott félnek nem! Ha kiszolgáltatott és a másikra rászorult, akkor hogyan tudna bármiért is ő, egyedül felelősséget vállalni? Egyértelmű, hogy ilyen esetben ki a felelős az ügylet bukásáért, mindig az, aki jól járt az ügylettel, aki bebiztosította magát már az elején, hogy neki ebből az egészből semmilyen vesztesége nem lehet!

Tényleg mi azt hisszük el, amit nekünk kívülről, kívülállók mondanak arról, hogy mi a helyzet velünk? Hogy milyenek vagyunk, hogy milyen jó helyzetben vagyunk, hogy csodálatos minden körülöttünk és legyünk hálásak? Kinek, minek legyünk hálásak? Azoknak a megmondóknak, akik mindent jobban tudnak nálunk, még azt is hogy mit tudunk, mit érzünk, meg mi a szándékunk? Ezeket a saját, személyes dolgainkat JOBBAN tudnák, mint mi magunk? Hogy létezik ez? Elhitetik, hogy velünk van a baj, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy kellene, ahogy elindítottuk útján. Van felelősségünk, tudjuk, mi a mi sarunk, de nem csak nekünk kötelességünk ezt tudni! A másik fél is tegye oda rendesen magát és ne vonja ki magát, főleg, ha már nem a kedve szerint alakul a helyzet! Addig jók vagyunk, amíg minden jól megy és prosperálunk, de ha szög kerül a zsákba és nehéz cipelni, akkor tapasztalhatjuk, hogy már csak egyedül cipeljük a zsákot: “fogjuk meg és vigyétek” lesz belőle. Ismerős ? Aztán még azt is nekünk kell hallgatni, hogy persze hogy MI tehetünk erről is, mert mi kerestük magunknak, senki nem tartott semmiféle fegyvert a fejünkhöz, hogy belemenjünk.

Egy biztos, ne változzunk meg senki kedvéért! Viseljük egyedül a felelősséget azért, amiért mi vállaltunk felelősséget, de mások tetteiért mi nem kell felelősséget vállaljunk, azaz a balhét elvinnünk! Ne hagyjuk, hogy ránk hárítsák azt is, amihez semmi közünk nincs! Az igazság, amit nagyon el akarnak rejteni, úgyis a felszínre jön egyszer, mert ilyen a természete a dolgoknak. Minél inkább leplezni akarunk valamit, annál inkább előtör, hatványozott mértékben. Érték és Mérték ez legyen ezentúl mindenki mottója és legyőzhetetlen lesz ezáltal.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Scroll Up